XI. Díjátadó
Dátum: 2018-05-28

XI.Díjátadó
Dátum: 2018-04-24

 

2018.04.22-én Budapesten, az Újpalotai Közösségi Házban adtuk át a XI. Gergely Alexandra Emlékdíjat. A díjazott: KOCSIS ALAJOS, aki az autista emberekért folytatott több évtizedes munkásságával érdemelte ki e díjat. 

“Az autizmus nem jár útmutatóval, hanem olyan szülökkel jár, akik sohasem adják fel!”

(Claire La Zebnik sorstárs szülö, USA) Kocsis Alajos egyik kiemelkedö, magyar “úttöröje” ezen szülöknek!

Az ünnepeelyes eseményre elsösorban Budapeströl, de az ország más részeiböl is szép számmal érkeztek érdeklödök, kb. százan vettünk részt az eseményen.

A díjátadó az “Autizmus dallal”  vette kezdetét, Terray Orsolya csodálatos hangjával. Majd Pethö Attila a müsor házigazdája, konferálója, egyben zongorakíséröje, a töle megszokott profizmussal vezényelte le az ünnepélyes, színvonalas egyben megható rendezvényt. Attila megemlékezett lányunkról Alexandráról, méltatta alapítványunk 11-éves eredményeit, beszámolt Alajos életéröl, munkásságáról és az elért eredményeiröl.Tovább emelte a hangulatot, díjazottunk két kedvenc dalának (Nagy utazás, Egy angyal mindent lát) megszólaltatása Attila zongorakíséretével, Orsi énekével és projectoros klipp kivetítéssel kísérve.

A díjat Szandra édesanyja, az alapeitvány elnöke adta át, aki beszélt az autizmusról, az autisták és családjaik helyzetéröl, társadalmi nehégségeikröl.

A DÍJ díszoklevélböl, Szasz bronz emlékplakettjéböl és 1000 000 Ft pénzjutalomból állt, amelyet Éva nyújtott át Alajosnak.

A müsort Fekete Gy. Viktor aspergeres autista meseíró, zeneszerzö, és elöadó gitáros-énekes produkciója zárta két dallal. A “Mosolyogj rám” címü dal kánon részét Terray Orsi hangja tette felejthetetlenné.

A díjátadót az “Ezerarcú Autizmus” címü fotókiállítás egészítette ki, Komka Péter (MTI/MTVA többszörös különdíjas fotóriporter) alkotásaival az AOSZ támogatásával.

Alapítványunk nevében köszönetemet fejezem ki mindazoknak, akik bármivel hozzájárultak alapítványunk díjátadójának sikeres megszervezéséhez és lebonyolításához!

XI. Díjátadó meghívó
Dátum: 2018-03-31

11.DÍJAZOTT
Dátum: 2018-02-02

Alapítványunk Kuratóriumának döntése alapján: KOCSIS ALAJOS nyerte el a 2018. évi GA Emlékdíjat! Díjazottunk az autistákért folytatott küzdelmével, emberöltöt felölelö munkásságával vívta ki elismerésünket és nyerte el 11.Emlékdíjunkat!

Az ünnepélyes díjátadó 2018.április 22-én, vasárnap kerül megrendezésre, Budapesten. Bövebb információ az eseményröl márciusban várható.

A Díjátadó ünnepély nyílvános, minden érdeklödöt sok szeretettel várunk! 

Keressük 2018 díjazottját!
Dátum: 2017-10-08

2017 december 31.-ig várjuk a javaslatokat a jövő évi díjazott személyére. Bármilyen kategóriában példaértékű, hétköznapi embert keresünk, aki tevékenységével önzetlenül segít másokon, miközben közösséget teremt maga körül. A javaslatokat a gergelyalexandra.alapitvany KUKAC gmail.com E-mail címre kérjük! 

Köszönettel: GAEA kuratóriuma

Email változás!
Dátum: 2017-02-27

Alapitványunk régi Email cime megváltozott! Ezentúl a  gergelyalexandra.alapitvanyKUKACgmail.com az elérhetőségünk! Megértésüket köszönjük!

Emlékezzünk!
Számlaszámunk

Számlaszám: 11732033-20054812
Adószám: 19550211-1-03
Legyen Ön is támogatónk! Segítsen, hogy segíthessünk!

Hírek

XI. Díjátadó
XI.Díjátadó
11.DÍJAZOTT
Keressük 2018 díjazottját!
Email változás!