Jubileumi díjátadó
Dátum: 2017-04-27

2017.04.22-én adtuk át a X. Gergely Alexandra Emlékdíjat. Különleges helyszínt választottunk erre az alkalomra: a Hercegszántó Vodica-Máriakert Kegyhelyet. A szabadtéri rendezvény kihívást jelentett az áprilisi szeszélyes időjárás miatt, de a Jó Isten is úgy akarta, hogy ez sikerüljön!

Közel kettőszázan jöttek el Bajáról, Baja környéki falvakból, Kalocsáról, Karcagról, Budapestről és az ország távoli csücskeiből is, hogy részesei legyenek ennek az Ünnepnek. Alapítványunk előző díjazottjai közül heten tudtak együtt ünnepelni a X. Díjazottunkkal:

Dr. Mannheim Viktóriával.

Viki az "Ecsetre fel a Gyermekekért" önkéntes kampány elindítója és vezetője, aki 2011 óta az ország számos intézményének falait (8 kórház 40 kórterme, 11 óvoda, 7 iskola, 4 védőnői intézet, 6 gyermekotthon) festette meg színes mesefiguráival, hogy a beteg, a fogyatékkal élő és az egészséges gyermekek mindennapjait megszépítse. Viki közösségteremtő képességét jól mutatja, hogy közel 200 önkéntese van az országban,akik örömmel csatlakoznak hozzá. A festésen kívül jótékony célú rendezvények, programok teszik teljessé példaértékű tevékenységét, amelyet főleg a beteg, a fogyatékkal élő és az árva gyerekek javára rendez.

A díj: díszoklevél, emlékplakett, és 1 000 000 Ft pénzjutalom. Ez az első év, hogy az előző évekhez képest duplájára tudtuk emelni a pénzösszeget; emelve ezzel a díj eszmei értékét. Úgy gondoljuk, hogy ezzel a díjunk országosan is elsimertté vált.

A kegyhely adottságai, vallásos hangulata, ugyanakkor az alapítványunk - szinte már "családias-műsor" - szereplői a színvonalas ünnepi műsorral, valamint a 8 díjazottunk részvétele tették különlegessé, egyedivé, meghatóvá és megismételhetetlenné ezt a rendezvényt.

Pethő Attila a díjátadó házigazdája, műsorvezetője és zongorakísérője.

Terray Orsolya gyógyszerész, énekes.

Dr. Tóth Tivadar tüdőgyógyász, költő-versmondó

GálJenő érsekcsanádi plébános

Dr. Szőts Gergely jogász, gitár-ének

Külön köszönet a műsorban résztvevő szereplőknek a színvonalas előadásért!

Zach Sobiech dala azokért a daganatos beteg gyermekekért szólt, akik már nem lehetnek közöttünk: Clouds. A héliumos léggömbök a Mária szobor lábától a felhők közé szálltak fel...

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik bármivel hozzájárultak, bármilyen formában segítették jubileumi rendezvényünk sikeres lebonyolítását!

X. Díjátadó
Dátum: 2017-03-19

A díjátadó nyilvános, minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Adó 1%
Dátum: 2017-03-11

Alapítványunk fő bevételét az adó 1%-ból befolyó felajánlások képezik. Kérjük, aki teheti, ebben az évben is támogassa Alapítványunkat! 

Email változás!
Dátum: 2017-02-27

Alapitványunk régi Email cime megváltozott! Ezentúl a  gergelyalexandra.alapitvanyKUKACgmail.com az elérhetőségünk! Megértésüket köszönjük!

Emlékezzünk!
Számlaszámunk

Számlaszám: 11732033-20054812
Adószám: 19550211-1-03
Legyen Ön is támogatónk! Segítsen, hogy segíthessünk!

Hírek

Jubileumi díjátadó
X. Díjátadó
Adó 1%
Email változás!